Supernova

Den svenska speltillverkaren Quickspin står bakom Supernova, en spelautomat från 2013. Temat i Supernova är förstås rymden och hjulen har vackra gigantiska stjärnor och andra rymdfenomen så som svarta hål. Supernova är ett spel som är både enkelt och innovativt. Vad som är utmärkande för Supernova är att spelet har två olika hjuluppsättningar. Den ena hjuluppsättningen består av tre hjul och den andra består av två hjul. Supernova är därmed en femhjulsautomat, men hjulen är uppdelade. Tre av hjulen fungerar som vanliga hjul medan de andra två är multiplikatorer. Spelet fungerat så att man spelar på de första tre hjulen och vid vinst aktiveras de andra två med multiplikatorer som kan öka spelarens vinster rejält, med upp till 100 gånger.

Den högsta vinsten är inte enorm men 270 000 kronor är tillräckligt mycket för att göra Supernova till en riktigt lukrativ och rolig spelautomat. Något som höjer underhållningsvärdet är att det är relativt lätt att vinna mindre vinster när man spelar. Det kan dock tilläggas att det gäller för spelaren att ha tur med multiplikatorerna för att få småvinster förvandlade till större belopp. Spelet har också en wild-symbol, den symbol som ersätter de andra symbolerna. Wild-symbolen är den enda specialsymbolen och det finns därmed ingen scatter-symbol. Spelet Supernova är ett enkelt spel som har en wild-symbol och multiplikatorer, men det finns inget free spins-läge, ingen växande jackpott eller bonusbana. Däremot finns det 27 olika sätt som man kan vinna på när man spelar Supernova.

Vinstlinjer och insatser

Supernova har som nämnt 27 vinstlinjer. Man kan inte bestämma hur många spellinjer man vill aktivera och spelaren kan inte heller ange hur mycket pengar som han eller hon vill satsa per aktiverad spellinje. Myntvärdet går med andra ord inte att justera i detta spel. I Supernova får spelaren istället välja hur mycket man vill satsa per spelomgång. Satsningsalternativen som är tillgängliga är från 0,25 euro som lägst och 50 euro som högst. Spelarens vinster kan multipliceras med 100 via de två generösa multiplikatorhjulen. Spelets return to player (RTP), eller återbetalning till spelare, är hyfsad och ligger på 97,05 %, vilket innebär att spelaren i genomsnitt ska kunna vinna tillbaka 970 kronor av satsade 1 000 kronor.

Tema och grafik

Temat för Supernova är som bekant rymden. Detta är en vacker spelautomat med transparenta hjul som gör att spelaren kan se hela rymden i bakgrunden när han eller hon spelar. Bakgrundsmusiken, som är väl utvald och energisk, förstärker känslan av att färdas i rymden vilket ökar underhållningen i spelupplevelsen. Det har blivit ett riktigt folknöje att spela på nätet under de senaste åren och det kommer nya spel hela tiden. Rymden verkar ha blivit ett populärt tema och med spelutvecklaren Quickspin kan spelaren räkna med snygg grafik och att få njuta av skön spelkänsla. För spelare som föredrar enkla spel som går snabbt rekommenderas Supernova. Förutom ett snyggt tema erbjuder spelet chansen till riktigt fina vinster.

Supernovas bonusfunktioner

I Supernova är multiplikatorerna det absolut bästa för spelaren. De multiplikatorer som finns är x2, x3, x5 och x10. Om spelaren till exempel får x10 på första multiplikatorhjulet och x10 även på det andra hjulet multipliceras vinsten 100 gånger. Spelomgången startar alltid med att de tre ordinarie hjulen snurras och vid minst en vinnande symbolkombination snurras det första multiplikatorhjulet. När hjulet stannar anges antingen en siffra eller ett svart hål. Siffran är spelarens multiplikator. Får spelaren ett svart hål blir vinsten utan multiplikator. Spelaren har dessutom chans att få ytterligare en multiplikator från det andra hjulet. Wild-symbolen ersätter alla andra symboler på spelplanen och finns bara på de tre ordinarie hjulen och inte på multiplikatorhjulen.

Vad som är bra med Supernova

Supernova är ett enkelt, fräscht och spännande spel, speciellt när spelplanen exploderar av vinster. Det är ganska lätt att vinna småvinster. Multiplikatorhjulen där de större summorna kan vinnas är fokus i detta spel. Det finns 27 olika sätt att vinna varje gång du spelar, vilket gör spelet riktigt roligt. Supernova erbjuder spelaren möjlighet till autoplay- och fast play-funktion.

Vad saknas hos Supernova

Spelaren kan inte justera myntvärdet på Supernova, kan inte ange hur många spellinjer man vill aktivera eller hur mycket spelaren vill satsa per aktiverad spellinje. Spelaren kan inte komma till något free spins-läge eller bonusbana. Det finns bara en specialsymbol.

Sammanfattning

Supernova bjuder spelarna på en hel del trevliga överraskningar trots att det är ett enkelt spel. Med multiplikatorer som ökar vinsterna och ett innovativt upplägg är detta en riktigt trevlig och modern spelautomat. Detta är ett spel där det händer saker hela tiden. Supernova är spelet för spelare som föredrar multiplikatorer framför free spins. Denna spelautomat med tema rymden är en riktig stjärnsmäll med vinster. Det minsta man kan kan satsa är 0,25 euro och maximalt 50 euro per spelomgång, vilket innebär att Supernova passar de flesta plånböcker. Supernova erbjuder alla spelare en spännande och underhållande spelupplevelse. För dem som tycker om enkla regler, tycker om att vinna ofta och inte bryr sig särskilt mycket om en bakgrundsstory, är Supernova ett utmärkt spel.