Rage to Riches

Spelet Rages to Riches har sina grunder i det gamla härliga arkadspelet Rampage från Midway, nu mera ägda av Warner Bros, som lanserades år 1986. Rampage har en intressant handling där tre vanliga människor förvandlas till en jätteödla, en jättegorilla och en jättevarg som ska gå bärsärk och förstöra städer, äta människor och slå sönder bilar och annat. Varje runda handlade om att klättra på skyskrapor och slå sönder hus så de rasar samman. Nu får vi chansen att återuppleva detta i Play’n GO’s Rage to Riches där vi återigen ser de tre supermonstren ta sig an sin ilska och slå sönder allt de ser. Play’n GO har nischat sig till att göra mobilanpassade spel och levererar sådana av hög kvalitet.

Spelet kommer med väldigt många olika bonusfunktioner vilket gör det väldigt underhållande. Det är alla funktionerna som gör att Rage to Riches sticker ut i mängden då det är annorlunda att kunna se ett bonusspel samt en free spins-runda och även en gamblefunktion till varje vinst. Fallande symboler ovanpå detta gör upplevelsen till något extra roligt. Temat och musiken gör sig bra ihop och känslan av en monsterfilm gör sig välkänd. Det är alltid lika roligt att få till någon av spelets extra spel och se hur monstren slår sönder hus och röjer runt. Rage to Riches har verkligen allt och lite till, med glimten i ögat, fastän de röda monster ögonen lyser av ilska.

Vinstlinjer och insatser

Spelet har 5 hjul med 4 rader och 20 fast vinstlinjer, en relativ standarduppsättning. Vidare spelar man till en RTP på 97 % vilket inte är helt tokigt och vi kan då njuta av spelet en längre stund. Spelare kan satsa mellan 2 kronor och upp till 1 000 kronor i olika belopp. Spelare kan styra över ett myntvärde för att anpassa sin insats till sin egen spelkassa, samt styra över hur många mynt man vill lägga. Vill du däremot köra på tungt direkt går det att klicka på max bet-knappen och spinna loss med högsta insats, och med chans till högsta vinst såklart. Med funktionen autospin kör spelet automatiskt snurr efter snurr, men se över myntvärde och annat innan du ställer in denna.

Tema och grafik

Temat är ett klockrent monstertema med känslan av en gammal monsterfilm. Man känner dock en direkt koppling till det gamla arkadspelet Rampage där spelare styrde tre olika monster som slog sönder städer. Dessa monster hade förvandlats från människor till monster på olika sätt. Huvudkaraktärerna i Rage to Riches är tre jättelika monster, gorillan, ödlan och vargen och de är mycket arga. Grafiken är mycket bra och Play´n GO har verkligen fått till ett riktigt bra tema med en något retro arkadkänsla. Musiken och ljudeffekterna toppar spelet likväl och inget är bortglömt eller förskingrat för en skön helhetskänsla. Det är tydliga symboler och varje gång något händer i spelet går det inte omärkt förbi och man dras verkligen med i all action.

Specialfunktioner och symboler

Rage to Riches har flera funktioner såsom en Collect-funktion där gorillan klättrar upp för ett hus och slår sönder fönster och där väntar en bonus på dig. För att aktivera bonusrundan behöver du få till i ordningsföljd från vänster till höger en stege med 10:an, knekt, dam, kung och sedan äss. Spelet har även en free spins-runda som aktiveras när det landar tre scatter-symboler – en tjej med en hårtork, på planen. Här får spelaren 10 free spins och kan aktivera upp till 50 free spins totalt under rundan. Wild-symbolen ersätter andra symboler för en vinnande kombination och finns med i form av spelets egna logotyp. Spelet har även lavin-funktion på en vinst där den vinnande kombinationen ersätts med nya symboler och en multiplikator börjar öka.

Vad gör spelet bra?

Vinsterna kommer ganska tätt i spelet och med en kvitt-eller-dubbelt-funktion kan du satsa med vinsten och få ut dubbelt så mycket vilket är mycket spännande. Detta sker vid varje vinstgivande kombination som spelare kammar hem. Vidare har spelet så gott som alla funktioner du kan önska vilket gör att du bara vill spela vidare.

Finns det något att förbättra?

Visserligen är grafiken i topp men vissa animeringar kunde slipas till lite. Även om spelet har så gott som alla funktioner så kunde man önska en speciell bonussymbol för bonusrundan då denna är lite klurig att aktivera.

Sammanfattning

Det här är verkligen ett roligt spel att spela då allt finns med. Ett riktigt bra tema där inget går förlorat med såväl funktioner som upplevelse. Animeringarna, grafiken och musiken går hand i hand. Eftersom Rage to Riches har lite av allt och till en helt okej RTP med en låg insats kan vi njuta av spelet en bra stund utan att oroa oss över spelkassan. Det är roligt att se Play´n GO bevisa gång på gång att de är i toppen av spelleverantörer gällande videoslots. Även om det inte är halloween än så bör du dra fram monstermasken och ditt argaste sinne så ska vi röja sönder hela stan efter storvinsten med monstren i Rage to Riches.