1429 Uncharted Seas Arcader

Skepp ohoj. Med 1429 Uncharted Seas Arcader får du uppleva en färd ute på de sju haven där du får upptäcka nya länder och nya hav. I inledningen seglar du iväg med ditt 1400-talsskepp och med dig på resan har du en karta som hela tiden följer dig över havet i spelets bakgrund. De som har tillverkat spelet är det svenska företaget Thunderkick som har gjort sig kända för att göra spel med en annorlunda design och av en hög kvalitet. Vill du vara med om ett äventyr i en fantastisk sagovärld som Thunderkick lyckats skapa har du kommit rätt. Här får du spänning, upplevelser och många chanser att vinna både små och stora vinster.

I det här spelet får du vara en del av besättningen på ett skepp som tar med dig ut på de sju haven. Du har många vinstchanser och stora möjligheter till free spins och andra roliga saker. I det här spelet hamnar du mitt i sagans värld och får uppleva både en fantastisk grafik och ett härligt ljud. Hela spelet ger dig en upplevelse fylld av spänning men också ett lugn och drömmar bort. Spänningen är med hela tiden, kommer wild-symbolen att dyka upp denna gång eller blir det nästa, och kommer hjulet stanna på rätt ställe? Ja, som sagt, i 1429 Uncharted Seas Arcader får du spänning, mystik, bra ljudeffekter och allt annat du vill ha. Thunderkick har lyckats med allt här.

Vinstlinjer och insatser

Det finns 5 hjul, med 3 rader och 25 vinstlinjer i spelet. Du börjar din insats på 0,10 euro och kan gå ända upp till 100 euro. På spelplanen hittar du solar, stjärnor och en måne som ger dig lite lägre vinstchanser men det finns de symboler som du vinner mer på. Dessa är en sjöjungfru men även bläckfisk, kräfta och sjöodjur ger lite högre vinster. Wild-symbolen ersätter som i de flesta spel, alla andra symboler när den landar på hjulen. Fyller den alla tre mittfält kommer du gå vidare till nästa nivå och få chansen att vinna ännu större summor. I det här spelet kan du vinna bland annat free spins och bonusar och det finns stora möjligheter till vinst vid varje snurr du gör.

Tema och grafik

Temat i denna slot är inspirerat från 1400-talet och det utspelas på havet. Symbolerna är som bilder ur en mycket gammal bok och även typsnittet är som en gammal handskrift på pergament. I vardera fyra hörn av spelplanen finns en ängel som blåser vind över havet liksom för att hjälpa ditt skepp. Det är faktiskt mycket vackert och konstigt nog en ganska vilsam upplevelse mitt i all spännande action. Att man dessutom kan höra havets brus och vågorna slå förstärker den känslan. Men det händer grejer också, till exempel när du får expanderande wild-symboler, då kommer ditt skepp lyfts upp i luften av en stor sjöorm. Sedan går du vidare till bonusspelet som ger dig extra vinstchanser.

Bonusfunktioner i 1429 Uncharted Seas Arcader

I spelet finns det naturligtvis även en bonus, en riktigt bra sådan dessutom. Bonussymbolerna dyker upp i form av en kompass. Får du tre sådana symboler får du tio free spins. Får du fyra kompasser får du dubbelt så många, alltså tjugo frees pins, och har du riktig tur får du fem kompasser, vilket ger dig hela femtion free spins. Vem vill inte ha free spins och spela gratis några vändor? Med 50 free spins har du chans att ta en paus, sätta på kaffet och låta hjulen snurra av sig själva. Vinsterna är höga och gångras både en och två gånger under tiden. Det finns mycket bra med 1429 Uncharted Seas Arcader och spelet måste nästan provas för att du ska förstå känslan i det.

Positivt i spelet

Det finns mycket bra med det här spelet. Grafiken och sagovärlden som vi bjuds in i är bara det en positiv sak. De vinster och bonusar spelet delar ut är generösa. Att ha så högt antal free spins är ett plus. Redan när du börjar en spelomgång känner du hur vinsterna trillar in och hur du gått plus.

Negativt i spelet

Det som kanske kunde varit lite bättre är väl ljudet, det blir lite enformigt att lyssna på under en längre tid. Annars finns inte mycket negativt att säga om spelet, återigen har Thunderkick lyckats med en helhet.

Sammanfattning

När du spelar 1429 Uncharted Seas Arcader får du följa med på en resa som inte går att beskriva i ord. Spelet ger dig en helhetsupplevelse med både spänning och ett äventyr på havet. Vinsterna droppar in lite titt som tätt och det känns inte helt omöjligt att få en vinstgivande wild-symbol. Under tiden du spelar känns det som att du reser tillbaka i tiden och verkligen är med i spelet och upplever det med alla dina sinnen. Du är en i besättningen och kan inte lämna skeppet. För att verkligen uppleva spelet bör du prova att spela det, då det är svårt att få till rätt känsla i text utan måste upplevas för att få rätt känsla och förstå hur bra det är.